StadSZteam verwelkomt Peter Corens als nieuw bestuurslid

Nieuw bestuurslid Peter Corens

Peter Corens heeft recent het stadSZteam versterkt als bestuurslid.

Peter is geboren en getogen in Scherpenheuvel-Zichem. Hij is getrouwd en heeft een zoon. De meeste mensen kennen hem als gewestelijk verantwoordelijke van de socialistische mutualiteit en vanwege zijn politiek engagement in het verleden, zowel lokaal als op provinciaal vlak.

Daarbuiten is hij ook nog actief geweest in het oudercomité van het ’t Karakolleke en het basketbalwereldje. Twee jaar geleden heeft hij het genoegen gehad om een blindengeleidehond op te leiden, wat een fantastische ervaring is geweest voor hem.

Sinds 1981 was hij werkzaam binnen de socialistische mutualiteit, waarvan 32 jaar als gewestelijk verantwoordelijke van waar hij de verantwoordelijkheid droeg voor de steden en gemeenten Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort en Kortenaken.

Zijn politieke loopbaan begon in 1991, als kandidaat voor de provincieraad. Van 1994 tot 2012 heeft hij onafgebroken in de gemeenteraad gezeteld. Vanaf 2000 tot 2012 was hij ondervoorzitter van de provincieraad. Verder heeft hij 6 jaar in het directiecomité van Ecowerf gezeten als ook diverse andere intercommunales.

Sinds 2019 geniet hij van zijn rustpensioen.

Zijn engagement

Na 18 jaar onafgebroken te hebben gezeteld in de gemeenteraad en 12 jaar in “retraite” geweest te zijn, begon het opnieuw te kriebelen. Het gevoerde beleid door de huidige meerderheid is daar zeker een trigger geweest. Dertig jaar onafgebroken rooms-blauw bestuur is van het goede echt te veel. Er wordt niet meer bestuurd!

Benieuwd naar de andere bestuursleden: stadSZteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *