StadSZteam stelt zich voor

Op donderdag 7 maart organiseerde het stadSZteam haar eerste info avond in “Het Gewelf” in hartje Scherpenheuvel.

Na een korte introductie van alle bestuursleden hield Pieter een betoog waarom er zo’n nood is aan een nieuwe bestuur en andere visie voor onze gemeente. En dit wil hij realiseren met een onafhankelijke partij.

De slogan ‘Trots op Scherpenheuvel-Zichem’ was sprekend: “We zijn trots op onze prachtige stad, maar we willen die trots ook behouden. De laatste jaren is dat steeds moeilijker geworden.”

Pieter Boudry benadrukte de alarmerende resultaten van de Stadsmonitor, waarbij inwoners hun mening over het bestuur kunnen geven. Hij wees op het zorgwekkende feit dat onze gemeente behoort tot de grootste ontbossers van de provincie, met jaarlijks 1,5 hectare bosverlies. Ook de kritiek van de provinciegouverneur op de slechte aanpak van wegversmallingen in de Vossekotstraat werd aangehaald. Volgens Boudry heeft Scherpenheuvel-Zichem enorm potentieel, maar ontbreekt het aan ambitie binnen de huidige coalitie van cd&v en Open Vld (BlauwSZ). Dat moet veranderen.

Als enige gemeenteraadslid voor StadSZteam is Pieter Boudry zeer actief, met 26 mondelinge/schriftelijke vragen en 7 agendapunten het afgelopen jaar. Veel van zijn voorstellen worden door de meerderheid verworpen, en zelfs aangenomen punten blijven vaak onuitgevoerd, zoals het charter om zwaar werfverkeer tijdens schooluren te vermijden.

Het stadSZteam heeft op deze avond een tipje van de sluier opgelicht van de voornaamste speerpunten.

  • buurtbewoners meer betrekken bij besluitvorming
  • ondernemersraad oprichten
  • centrummanager aanstellen
  • meer voorzieningen voor de jeugd (speeltuinen, basketvelden)
  • sportinfrastructuur verbeteren
  • op 1 mei een stadSZfestival organiseren om de bedevaarders te verwelkomen, met podia en entertainment, inclusief campingfaciliteiten

Deze speerpunten zullen de basis vormen van het partijprogramma waaraan stadSZteam momenteel werkt.

Primeur

Het stadSZteam had ook een primeur. Peter Corens, jarenlang gemeenteraadslid geweest, werd verwelkomd als nieuw bestuurslid en zal het team versterken.

In de pers

Hageland Express: StadSZteam stelt speerpunten voor en versterkt zich met Peter Corens: link

Het Nieuwsblad: “Ex-stemmenkanon voor socialisten Peter Corens gaat terug in politiek voor StadSZteam: “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan””: link (volledig artikel enkel voor NB+ abonnees)

HLN: StadSZteam stelt speerpunten voor én nieuw bestuurslid: Peter Corens: link
(volledig artikel enkel voor HLN+ abonnees)

ROB TV: Peter Corens keert na 12 jaar terug naar gemeentepolitiek op lijst van StadSZteam in Scherpenheuvel-Zichem: link

Hageland Actueel: Gewezen Sp.a raadslid keert terug naar de politiek en vervoegt de rangen van stadSZteam: link


What’s next

Vond je het jammer dat je er niet bij kon zijn. Geen erg. We organiseren nog events waar we ons zullen tonen. Deze kan je blijven volgen op onze evenementen website.

Noteer alvast:

  • 14 april: ThaiSZe eetdag in Messelbroek (zaal De Keyt)
  • 6 mei: thema avond rond veilig en comfortabel fietsen in onze gemeente

1 thought on “StadSZteam stelt zich voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *