StadSZteam verwelkomt Dirk Van Gossum als nieuw bestuurslid

Nieuw bestuurslid Dirk Van Gossum

Dirk is geboren te Kaggevinne, sinds de fusie van de stad Scherpenheuvel-Zichem. Dirk is de jongste zoon uit een gezin van drie. Hij is getrouwd met Anita Janssens en is de trotse vader van Deborah en fier vake van Lieze.

Dirk begon zijn professionele loopbaan als eerste redder in het stedelijk zwembad van Scherpenheuvel. Bij de sluiting van het zwembad in 2016, werd hij tewerkgesteld als werknemer bij de stad.

In zijn jonge jaren was Dirk een begenadigd triatleet, hij werd achtmaal Belgisch kampioen en won ook de Ironman van Lanzarote in 2000. Dit laatste mag je zeer uitzonderlijk noemen, want uiteindelijk zijn er nog maar tien Belgische  triatleten die een Iron Man op hun naam konden schrijven.

Na zijn actieve sportcarrière, die uiteindelijk 19 jaar heeft geduurd, heeft hij samen met Marc Herremans de triatlonclub GO LIKE HELL opgericht waarvan hij nog steeds één van de bezielers is.

Dirk heeft zijn sportieve talenten doorgegeven aan zijn dochter én kleindochter, deze laatste beoefent de triatlon al sinds haar vijfde levensjaar.

Zijn engagement

Als sportman én voormalig redder betreurt Dirk de sluiting van het zwembad. De stad zou de zwemclubs en triatlonclubs en het schoolzwemmen meer moeten ondersteunen, gelet op het feit dat zij voor de uitoefening van hun sport aangewezen zijn op zwembaden in de buurgemeenten.
Dirk wil zich dan ook actief inzetten voor een betere ondersteuning van alle sportclubs en waar mogelijk streven naar een betere sportinfrastructuur.

Benieuwd naar de andere bestuursleden: stadSZteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *