Bestuurslid in de kijker: Hendrika Schools

Een sterke vrouw

Hendrika had zich haar pensioen na haar werk als poetsvrouw heel anders voorgesteld. Sinds januari 2021 is ze kankerpatiënte vanwege een tumor in de dikke darm.

Ik overwon darmkanker en door al wat ik meegemaakt heb, mag ik stellen dat ik er een sterkere vrouw door geworden ben. En ik wil iedereen ook de raad meegeven: “Mensen, laat u screenen, u bespaart uzelf heel veel leed”. En zorg dat je jezelf omringt met familie, vrienden, buren en kennissen die u dan kunnen helpen waar nodig.

Vanwege de beperkingen die de ziekte met zich meebracht, waardoor ze niet altijd op pad kan gaan, heeft ze het handwerken herontdekt: haken, breien en naaien. Ze hoopt dat ze in de toekomst terug kan deelnemen aan het verenigingsleven in Okselaar dat hier rijkelijk bloeit. De feestzaal het Laer is welbekend, ook buiten Okselaar.

Enkele recente realisaties van Hendrika

Haar engagement voor Okselaar en het stadSZteam

Ze wil zich ten volle engageren in de lokale politiek van Scherpenheuvel-Zichem. “Er zijn nog altijd meer vrouwen in de politiek nodig.”

Het warme teamgevoel dat ik bij het stadSZteam ervaar is de reden waarom ze zich ook wil inzetten voor een betere stad. Het samenwerken, het van gedachten wisselen om zo iets constructiefs op te bouwen, dat spreekt haar enorm aan.

Thema’s die haar aanspreken zijn: de zorg in het algemeen en de ouderenzorg in het bijzonder. Te veel mensen worden nog aan hun lot overgelaten en kunnen de weg naar de juiste zorg moeilijk vinden.

En Okselaar wat prominenter op de kaart van Scherpenheuvel-Zichem zetten, natuurlijk!

En ze heeft nog een specifiek verzoek voor de vrouwen die zich willen engageren voor onze gemeente:

“Het stadSZteam zoekt ook nog vrouwen om onze leuke groep te versterken.

Hopelijk tot snel”

Hendrika.

Meer info over het stadSZteam

1 thought on “Bestuurslid in de kijker: Hendrika Schools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *