Hoe verliep de gemeenteraad van 30 mei 2024?

Een beknopt verslag deze keer

Over deze gemeenteraad kunnen we dit keer kort zijn. Ons gemeenteraadslid Pieter Boudry kon voor het eerst in lange tijd niet aanwezig zijn om beroepsredenen. Een reden temeer om bij de komende verkiezingen met verschillende verkozenen te zijn zodat het stadSZteam steeds vertegenwoordigd zal zijn op iedere gemeenteraadszitting. We rekenen op u ūüėČ

In tegenstelling tot de vorige gemeenteraden duurde deze amper drie kwartier. Niet dat wij een grote voorstander zijn om gemeenteraden langer te laten duren dan nodig, maar het was toch opmerkelijk dat de agenda kon worden afgewerkt zonder veel tussenkomsten.

De enige mondelinge vraag van belang ging over het onlangs ingehuldigd infopunt toerisme. Een goede zaak als u het ons vraagt. Maar omdat het hier om een huurpand gaat was het wel opmerkelijk dat de investerings- en inrichtingskosten hiervoor opliepen tot ‚ā¨ 57.697,95. Een deel van deze kosten waren voor het vervangen van de ramen door veiligheidsglas en het plaatsen van een keuken en die worden normaal door de verhuurder gedragen en niet door de belastingbetaler‚Ķ Als we daar dan nog de kosten voor de verhuis en het terug in orde zetten van het oude pand (Basilieklaan 16) bijrekenen, kosten die we (nog) niet kennen, dan mogen we ons als oppositie de vraag stellen of alles zo kostenbeperkend mogelijk werd afgehandeld.

Nog 1 interessant weetje: zo zei schepen Bergmans dat de NMBS plannen heeft om in Testelt bij één van de overwegen een tunnel of brug te bouwen, al wordt niet verwacht dat dit op korte termijn zou gerealiseerd zijn. Benieuwd of hier iets concreets van terechtkomt.

Het volledige audioverslag van de gemeenteraadsziting van 25 april 2024 kunt u terugvinden op de website van Scherpenheuvel-Zichem via deze link:

https://www.scherpenheuvel-zichem.be/gemeenteraad-30-mei-2024-zittingsverslag-audio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *