Willen we zo verder? HLN en VTM enquête blamage voor ons stadsbestuur

In oktober hebben 178.389 Vlamingen deelgenomen aan de Gemeentetest van HLN en VTM. Daarin hebben ze laten weten hoe (on)tevreden ze zijn over belangrijke thema’s in hun gemeente. In dit artikel zie je hoe onze stad gescoord heeft in vergelijking met omliggende gemeenten

Hoe heeft onze stad gescoord in de “Beste Gemeente van Vlaanderen” georganiseerd door Het Laatste Nieuws?

De bevraging van Het Laatste Nieuws en VTM voor de verkiezing van beste gemeente van Vlaanderen, waar meer dan 178.000 mensen aan hebben deelgenomen, is voor Scherpenheuvel-Zichem uitgedraaid op een dikke buis voor ons stadsbestuur.

Ergens voelden we het aankomen, maar als inwoner van een stad die toch een groot potentieel heeft, voelen we ons tekort gedaan door het stadsbestuur dat hier al decennia de dienst uitmaakt.

Onze gemeente zit in de staart van het peloton van Vlaamse gemeenten. En op alle thema’s scoren we onder het Vlaams gemiddelde. Vooral op “goed bestuur” en “bruisend gemeenshapsleven” hebben we barslechte scores.

Hoe vergelijken we ons met onze buurgemeenten?

Bovenaan kon je al zien dat we van alle omringende gemeentes ons bestuur de laagste score krijgt van zijn inwoners. Zouden jullie vroeger graag thuis gekomen zijn met een rapport van 35%?

We hebben ook even voor alle thema’s de scores vergeleken met Aarschot en Diest. Het resultaat is duidelijk: steeds doen we het slechter.

De beste gemeente bestuurd door een onafhankelijke partij

Het vlakbij gelegen Glabbeek kwam verdiend als beste gemeente van Vlaanderen uit de bus. Hoe komt dat? Daar hebben de inwoners niet voor de traditionele politieke partijen gekozen, maar voor de Dorpspartij. En als je het lokale nieuws in het Hageland wat volgt, zal je weten dat er, ondanks beperkte middelen, heel veel gerealiseerd wordt en dat het Glabbeeks bestuur heel toegankelijk is voor de inwoners.

Het stadSZteam ambieert eenzelfde traject voor Scherpenheuvel-Zichem.

Bron: Beste Gemeentevan Vlaanderen (hln)

1 thought on “Willen we zo verder? HLN en VTM enquête blamage voor ons stadsbestuur

  1. Ik spreek vanuit Zichem en zijn elke dag levensgevaarlijke verkeerssituaties bv Markt Zichem eenrichtingsverkeer maar elke dag rijden er tientallen verkeerd die vanuit Scherpenheuvel komen hebben dat niet altijd gezien,zwaar vrachtwagens zelfs uitzonderlijk vervoer denderd vanaf 5 u s morgen s op de versmalling op en af de stoep met het nodige lawaai ten gevolge ,elke dag sneuvelen er spiegels van geparkeerde auto s , s 30 km per uur op de Markt 🤔,winkels 🤔 evenementen 🤔Kermiske met max 3 kramen waaronder smoutebollenkraam en 1 moleke ,Kerstmarkt max 4 kraampjes handvol mensen die er naartoe komen ….dat is naar mijn inziens verlieslatend en plaats genoeg op de Hemmekes .Dat is realiteit ! Het enige evenement vorig jaar dat toppie was de Silent Rave Maagdentoren 👌👌👌

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *