Deelwagen voor de inwoners blijkt een loze belofte.

Een van de punten die stadSZteam-gemeenteraadslid Pieter Boudry op de gemeenteraad van 26 oktober 2023 aankaartte ging over de elektrische deelwagen die het stadsbestuur had aangekocht. Die werd in mei 2019 aangekondigd als een wagen die ook gehuurd kon worden door inwoners en verenigingen.
Enkele jaren later blijkt daar niets van in huis te zijn gekomen.
Volgt u even mee met de uitleg van de bevoegde schepen? initieel was de deelwagen bedoeld om in te zetten aan het station van Zichem omdat het stadsbestuur dat als de poort zag voor treinreizigers die naar de stad wilden komen. Na deze foute inschatting – want was die deelwagen niet bedoeld voor de inwoners? – kwam de schepen met een uitleg die het soms nog beter doet dan ‘we zijn ermee bezig’ en dat is ‘en toen kwam Corona’. Daarom gooiden ze het roer om en kopen ze nog deelwagens (meervoud) bij omdat die deel gaan uitmaken van het nieuwe systeem van Hoppin-punten.


Resultaat van de koers?

Die elektrische deelwagen is tot elektrische wagen omgevormd en wordt door stad gebruikt.
Een mooi staaltje van aankondigingspolitiek dus en het toedekken van non-beleid met een lawine aan excuses. De wagen is er, wordt gebruikt in het wagenpark van de stad, maar ze stellen hem gewoon niet ter beschikking van de inwoners en verenigingen, zoals nochtans aangekondigd.
Ze hebben nu opnieuw beloofd dat dit volgend jaar wel zou kunnen. Dan zal het 5 jaar zijn na hun belofte en aankondiging in de pers.

Over dit en alle andere punten die op de laatste gemeenteraad van 26 oktober 2023 werden behandeld berichten we u eerstdaags nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *