Aankondiging Elektrische Deelwagen Scherpenheuvel-Zichem

In de pers op 3 mei 2019 konden we het volgende lezen:

“Door de samenwerking tussen de lokale en regionale overheden en een burgerinitiatief wordt een uniek ecologisch project mogelijk in Scherpenheuvel-Zichem. Burgerinitiatief HagelandStroomt financiert de installatie van 146 zonnepanelen, de stad stelt het dak van haar gemeenschapscentrum ter beschikking en koopt een laadpaal en een elektrische wagen aan. Vlaanderen ondersteunt het project met een subsidie.

Het stadsbestuur investeert in de aankoop van een elektrische deelwagen. Die zal deels door personeel van de stad zelf gebruikt worden maar hij kan ook gehuurd worden door inwoners en verenigingen. De aankoop ervan gebeurt via Fluvius. Het wordt een type wagen waar makkelijk materiaal kan mee vervoerd worden. De verenigingen kunnen er op die manier ook hun voordeel mee doen.”

Deze Elektrische Deelwagen is echter … nergens te vinden!

Als we op de website van Scherpenheuvel-Zichem deze deelwagen willen reserveren… dan lukt ons dat niet want hier is geen enkele informatie over te vinden: geen uitlegpagina, geen reservatiepagina, geen voorwaarden, geen contactinformatie, helemaal niks.

Echter, volgens de jaarrekening van 2022 is te lezen dat deze elektrische dienstwagen (personenwagen) werd geleverd en in gebruik is.

Vandaag, 4,5 jaar later, is het dus nog steeds niet mogelijk voor onze inwoners om deze deelwagen te reserveren, te huren, of te gebruiken, niettegenstaande dit zo werd aangekondigd door dit stadsbestuur, in de pers én in de jaarrekening van 2022.

Daarom volgende vragen van het stadSZteam:

 1. Welke elektrische dienstwagen (merk, type) werd aangekocht, is geleverd, en is er in gebruik?
 2. Vanaf welke dag/datum is deze in gebruik?
 3. Hoeveel keren werd deze elektrische dienstwagen reeds uitgeleend aan de stadsdiensten?
 4. Hoeveel keren werd deze elektrische dienstwagen reeds uitgeleend aan niet-stadsdiensten, zoals inwoners en verenigingen, zoals aangekondigd?
 5. Hebben er reeds verenigingen hiervan gebruik gemaakt? Graag een overzicht (wie, wanneer). Graag een overzicht van de huurinkomsten die het stadsbestuur hiervoor heeft mogen ontvangen.
 6. Hebben er reeds inwoners hiervan gebruik gemaakt? Graag een overzicht (wie, wanneer). Graag een overzicht van de huurinkomsten die het stadsbestuur hiervoor heeft mogen ontvangen.
 7. Waarom kunnen de inwoners op de website van Scherpenheuvel-Zichem niks terugvinden om deze deelwagen te huren?
 8. Waarom werd dit aangekondigd door dit stadsbestuur, zowel in de pers als in de jaarrekening van 2022 dat deze elektrische dienstwagen in gebruik is, terwijl dit helemaal niet gehuurd kan worden door onze inwoners, althans niet op de website van het stad Scherpenheuvel-Zichem?
 9. Wanneer kunnen de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem zich wél verwachten aan de mogelijkheid om deze deelwagen te huren en in gebruik te nemen?
 10. Waar moeten inwoners de nodige sleutels en papieren ophalen? Waar moeten de inwoners deze elektrische deelwagen ophalen en terugbrengen?
 11. Wat is het reglement rond het huren van deze elektrische deelwagen, welke procedure dient te worden gevolgd, wat is de huurprijs en wat zijn de algemene voorwaarden, en waar kunnen de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem dit allemaal terugvinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *