Voorstelling van de plannen voor het nieuwe stadspark in de gemeenteraad. Raadslid Pieter Boudry kwam tussen met enkele pertinente vragen

Vragen over het masterplan stadspark

Na een voorstelling van de plannen voor het nieuwe stadspark door de burgemeester, op de gemeenteraad van 25 mei 2023, kwam Pieter Boudry tussen met enkele belangrijke vragen

  • Eerst en vooral vroeg hij of er ook rekening werd gehouden met de onderhoudskosten. Dat bleek niet het geval te zijn. 
  • Ook goed om weten was of de inwoners bepaalde delen konden reserveren en of het gebruik al dan niet gratis zou zijn? De voorzieningen zijn openbaar, zo werd gesteld, en moeten inderdaad kosteloos kunnen zijn. 
  • Verder – en terugkomend op een eerdere vraag die destijds negatief werd beantwoord door het stadsbestuur – vroegen wij of er in dat nieuwe park ook getrouwd zou kunnen worden waarbij het hele gezelschap wat gezonde buitenlucht kan opsnuiven? Dat zou zeker mogelijk zijn volgens de burgemeester met infrastructuur zo vlakbij. 
  • ‘Kan er ook een openluchtbasketveld worden opgenomen in de plannen, in plaats van het ondertussen wat verloederde halve basketoefenterreintje?’, zo wilde ons raadslid van het stadSZteam nog weten. Hiervoor werd verwezen naar het bestaande omnisportveld. 
  • Meteen voegde Pieter Boudry eraan toe om dan direct de hele sporthal en Den Egger mee te nemen in de plannen zodat het visueel als een geheel aanvoelt. De burgemeester was niet zeker, maar dacht dat dit in de plannen al als een geheel werd beschouwd, wat bevestigd werd door de bevoegde schepen. 
  • Omdat we een parkingprobleem voelen aankomen kwam ook de vraag of er extra parking kon worden voorzien, gelet op de extra toeloop van bezoekers en aansluitend hierop of er ook de nodige verkeersborden zouden worden voorzien om de juiste route aan te geven. Bijkomende parking is niet voorzien maar kan eventueel nog, was het antwoord. Ook de borden zouden er komen. 
  • Nog terugkomend op een eerdere vraag – die destijds werd bijgetreden door het stadsbestuur, maar nooit uitgevoerd – vroegen wij of er in het park ook plaats zou zijn voor openbare toiletten? Dat zou eventueel wel kunnen, bevestigde men. 
  • Ten slotte vroegen we om een totale projectkost uit te rekenen waarin zowel vaste als variabele kosten vervat zitten. Hierop kwam geen antwoord. Wat zijn we in dat park trouwens met een nieuw wandelbos in een stad vol wandelbossen, maar zonder zwembad? Het stadSZteam pleit voor een meer doordachte besteding van de schaarse middelen

Het stadSZteam blijft het verder opvolgen

Het stadSZteam volgt verder op wat er met onze bemerkingen zal worden gedaan en licht u graag in over de ontwikkelingen in dit dossier dat toch wel een zekere impact zal hebben op veel van onze inwoners. Die moeten kunnen rekenen op groen, rust en recreatie en geen (nachtelijke) overlast, zoals nu soms te veel het geval is in die omgeving. 

Herbeluister het agendapunt over het stadspark van de gemeenteraad van 25 mei 2023

Het volledige audioverslag van de gemeenteraadsziting van 25 mei 2023 kan u terugvinden op de website van Scherpenheuvel-Zichem via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *