10 december 2023

Het StadSZteam

Ons logo

Het stadSZteam logo vat samen waar we voor staan: een team van mensen die zich inzetten voor elke deelgemeente van onze stad Scherpenheuvel-Zichem.

Het symbool in het logo duidt op de drie geografische gebieden die onze stad kent, de cirkel er rond toont hoe we allemaal met elkaar zijn verbonden als 1 grote gemeenschap.

  • Witte band boven staat voor het geografisch laagst gelegen gebied uit onze stad met deelgemeentes Averbode en Okselaar.
  • De blauwe band in het midden staat voor de Demer en de demervallei die centraal loopt doorheen onze stad, met deelgemeentes Messelbroek, Testelt en Zichem. De blauwe rivier staat ook voor constante beweging, op een dynamische gedrevenheid, het kloppend hart.
  • De witte band onderaan staat voor het hogergelegen gebied met daarin Keiberg, Schoonderbuken, Scherpenheuvel en Kaggevinne.

De kleur

De achtergrondkleur komt uit het cyaanpalet, een unieke kleur binnen ons politiek landschap. Een soort appelblauwzeegroen dat het groene karakter van onze stad en onze frisse ambitie mooi vorm geeft.

Onze slogan

Onze slogan is “Trots op Scherpenheuvel-Zichem”.

Omdat we trots zijn op onze mooie groene gemeente, maar ook trots willen kunnen blijven in de toekomst. Stilstaan is echter achteruitgaan. Het is daarom ook dringend tijd voor échte verandering in beleid in onze mooie stad. Om die zaken die we niet willen verliezen te kunnen behouden, om die zaken die we dringend moeten aanpakken, ook eindelijk eens effectief aan te pakken.