StadSZteam wil missing links aanpakken voor een veilig lokaal fietsroutenetwerk

In kader van het speerpunt “fietsvriendelijke stad”, stelt het stadSZteam voor om een lokaal functioneel fietsroutenetwerk (LFF) op te stellen. Dit netwerk moet zorgen voor veilige en aangename fietsverbindingen tussen alle deelgemeenten. Naast onder andere het behoud, onderhoud en de aanleg van nieuwe trage wegen, wil het stadSZteam ook de zogenaamde missing links oplossen.

Missing link 1: MESSELBROEK-TESTELT

Een brug over de Demer in Messelbroek kan ervoor zorgen dat er een veilige en zeer comfortable fietspad is dat Keiberg & Messelbroek verbindt met Testelt centrum en station. Dit vermijdt de toch wel drukke en risicovolle Dijk en doorgang in het centrum van Testelt.

Deze afbeelding is gegenereerd met AI en dient uitsluitend als illustratief voorbeeld

Missing link 2: ZICHEM-TESTELT

De provincie Vlaams-Brabant werkt aan een nieuwe fietssnelweg F26 tussen Diest en Aarschot, die grotendeels de spoorlijn tussen Hasselt en Leuven volgt. Enkel tussen Zichem en Testelt worden fietsers momenteel nog omgeleid via drukke en risicovolle wegen. Het stadSZteam wil zich inzetten om het fietspad langs de spoorweg door te trekken, zodat er een comfortabele en veilige route ontstaat. Dit zou ook een groot voordeel zijn voor scholieren die naar Diest of Aarschot fietsen.

Missing link 3: MANNENBERG

De Mannenberg is een drukke weg met, behalve bij de Delhaize, geen oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.

Het stadSZteam heeft via de gemeenteraad de ongevallencijfers opgevraagd, die zorgvuldig en gedetailleerd door politiezone Demerdal werden verstrekt. Met gemiddeld 6 gewonden per jaar en 3 dodelijke slachtoffers in de afgelopen 10 jaar, is er duidelijk sprake van een structureel veiligheidsprobleem. Het stadSZteam zal zich inzetten om dit probleem in de volgende legislatuur aan te pakken.

Andere missing links

Als u nog mogelijkheden ziet om deelgemeenten op een veilige en comfortable manier te verbinden, mag u dit zeker sturen naar info@stadszteam.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *