8 september 2024

StadSZteam draagt bij tot een hogere verkeersveiligheid in Scherpenheuvel-Zichem – Gemeenteraad keurt hun beide voorstellen hierover goed

Gemeenteraad 25 mei 2023

Ten eerste was er de stemming over ons punt dat we op de agenda van de gemeenteraad lieten plaatsen over het ‘Charter Werftransport’, bedoeld om de verkeersveiligheid aan onze schoolomgevingen te verhogen. (zie agendapunt werftransport)

Ten tweede legden we ze nog een vraag voor over de pas afgeronde actie VeloVeilig Vlaanderen. Hieruit bleek dat onze inwoners 60 (!) gevaarlijke punten voor fietsers hadden aangeduid. Het stadSZteam vroeg om die aan te pakken. (zie mondelinge vraag Velo Veilig)

Agendapunt ‘Charter Werftransport’

‘Wie het stadSZteam volgt weet dat ik op de gemeenteraad van 25 mei een voorstel ter stemming heb voorgelegd met de vraag dat Scherpenheuvel-Zichem zich zou verbinden tot het ondertekenen van het Charter Werftransport.’, zegt onafhankelijk gemeenteraadslid Pieter Boudry.

‘Wij zijn “trots op Scherpenheuvel” maar nu ook trots dat ons voorstel over ‘Charter Werftransport’ in de gemeenteraad unaniem werd goedgekeurd. Dat zal de veiligheid voor de inwoners, en in het bijzonder de veiligheid voor alle (fietsende) schoolgaande kinderen verhogen.’

Pieter Boudry – raadslid stadSZteam

Mondeling vraag over Velo Veilig enquete

Het tweede voorstel op diezelfde gemeenteraad, onder de vorm van een mondelinge vraag, ging over de aanpak van onveilige punten voor fietsers in het kader van de pas afgeronde actie VeloVeilig Vlaanderen. Er werden door de inwoners maar liefst 60 (!) gevaarlijke punten voor fietsers aangeduid in Scherpenheuvel-Zichem. ‘Ik heb aan de bevoegde schepen en de burgemeester gevraagd om hier zo snel mogelijk werk van te maken en de problematiek concreet aan te pakken. Het doet me plezier dat ze me hierin gevolgd zijn.’, zegt Pieter Boudry van het stadSZteam. Zoals bij een examen zal hij nagaan of de stad die buis binnen een redelijke termijn kan omzetten in een voldoende.

Het stadSZteam doet hiermee niets anders dan het helpen invullen van een onderdeel van het meerjarenplan van de stad Scherpenheuvel-Zichem. Het gaat over een prioritair actiepunt (1/6/1/3), waarin staat dat de stad de openbare ruimte verkeersveilig in wil richten met specifieke aandacht voor de zwakke weggebruiker.

Bedankt

Wij danken zowel de meerderheid als de oppositie om ons op beide punten te volgen. Constructief samenwerken, over de partijgrenzen heen, voor een beter Scherpenheuvel. Daar staat het stadSZteam voor!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *