16 september 2024

“Trots op Scherpenheuvel-Zichem” is de slogan van het stadSZteam, de enige onafhankelijke politieke partij van Scherpenheuvel-Zichem.

Het verhaal van het stadSZteam

In het voorjaar van 2023 richtte Pieter Boudry, samen met Fred Umans uit Testelt, het stadSZteam op. Al vlug verzamelde zich een groep geëngageerde inwoners van Scherpenheuvel-Zichem die vastberaden zijn om van hun stad een plek te maken waar het beter wonen, werken en ondernemen is. “Een onafhankelijke stadspartij, ongebonden door zuilen of nationale belangen is wat nodig is om van Scherpenheuvel-Zichem opnieuw een levendige en actieve stad te maken.”, zegt Pieter Boudry. “We staan slechts op plaats 258 van de 300 gemeenten in de bevraging voor ‘Beste gemeente van Vlaanderen’. Deze alarmbel werd gehoord door alle inwoners. Met het stadSZteam willen we zorgen voor een grondige professionalisering van onze stad.”

Het stadSZteam weigert zich neer te leggen bij deze stilstand. Ze zijn ervan overtuigd dat een ander beleid betere resultaten zal opleveren en de koers in Scherpenheuvel-Zichem kan keren, met aandacht voor álle deelgemeenten. Ze worden ondersteund door een groep ervaren mensen die hun capaciteiten hebben bewezen in zowel de bedrijfswereld als op het gebied van lokale beleidsvoering en beleidsadvies.

Twee kopstukken!

Met Pieter Boudry (47) als lijsttrekker en verkozen gemeenteraadslid sinds 2018, beschikt het stadSZteam over een van de meest actieve gemeenteraadsleden in Scherpenheuvel-Zichem. Boudry staat bekend om zijn kritische houding tegenover het vaak herhaalde “we zijn er mee bezig”-mantra van de huidige coalitie. Na decennialang aan de macht te zijn, lijkt de huidige bestuursploeg uitgeblust, tot grote ergernis van veel kiezers. Pieter Boudry, getrouwd met Katrien en vader van twee zonen Léon en Louis, is co-CEO van een internationaal merkendistributiebedrijf en was drie jaar voorzitter van de Rotary in Scherpenheuvel-Zichem.

Met Peter Corens (64) als lijstduwer heeft het stadSZteam een lokaal heel gekende en ervaren kracht aangetrokken. Peter Corens, gehuwd met Martine Wellens, papa van Michael, was 18 jaar gemeenteraadslid, 12 jaar provincieraadslid, waarvan 6 jaar ondervoorzitter en was tijdens zijn loopbaan gewezen verantwoordelijke socialistische Mutualiteit Brabant. Hij duwt de stadSZteam-lijst en keert zo na 12 jaar terug naar de politiek. “Ik ben meer dan overtuigd dat het stadSZteam hét alternatief is om na 30 jaar rooms-blauw bestuur een ander beleid mogelijk te maken in Scherpenheuvel-Zichem.”, aldus de lijstduwer.

Nood aan een nieuwe onafhankelijke partij

We zijn trots op onze mooie groene gemeente, maar willen die trots ook in de toekomst behouden. Daarom is er nood aan een team van gemotiveerde mensen dat Scherpenheuvel-Zichem uit haar winterslaap haalt.

De alarmbellen zijn legio: we kappen elk jaar 1 à 2 hectaren bos op ons grondgebied zonder compensatie. We zijn nog steeds een stad zonder ondernemersraad of centrummanager. De restauratieplannen voor de Kerk in Zichem werden geannuleerd zonder alternatief, maar wel met een financiële kater. Ons zwembad werd gesloopt zonder vervanging en er werd niet geïnvesteerd in sportinfrastructuur. Ondertussen blijft het stadsbestuur passief toekijken hoe de leegstand groeit en het aantal handelspanden drastisch afneemt. Bovendien worden bouwvergunningen bij de vleet afgeleverd, waardoor onze rustige groene stad dichtslibt, zonder oog voor veiligheid, verkeersimpact of parkeermogelijkheden. Zelfs goedgekeurde voorstellen vanuit de oppositie in de gemeenteraad worden zelden uitgevoerd door de huidige coalitie. Er werd geen werk gemaakt van openbare toiletten, het beloofde ‘charter werfverkeer’ om de veiligheid van kinderen rond scholen te waarborgen bleef uit en de goedgekeurde stadsapp is nooit gelanceerd. Ook de naleving van de regelgeving door het stadsbestuur laat te wensen over.

Vorig jaar werd het schepencollege tot tweemaal toe teruggefloten door de provinciegouverneur wegens het niet respecteren van de regels bij de herinrichting van een gemeenteweg. Dit soort slordigheden toont aan dat er dringend nood is aan een efficiënter en transparanter beleid.

Bestuursprogramma met 10 speerpunten

Alleen door de prioriteiten van onze stad te herzien binnen een nieuw beleid kunnen we ervoor zorgen dat onze inwoners opnieuw trots worden op hun stad.

Het stadSZteam heeft daarom, naast de andere punten in haar verkiezingsprogramma, 10 speerpunten naar voren geschoven:

Onze sterke stadSZteam-kandidatenlijst

Met trots presenteren we onze lijst van sterke kandidaten, die elk de nodige ervaring en expertise met zich meebrengen. De meeste deelgemeenten en alle leeftijdscategorieën zijn vertegenwoordigd op deze diverse lijst.

Naast Pieter Boudry als lijsttrekker en Peter Corens als lijstduwer, staat Peggy Goossens op de tweede plaats. Peggy, gewezen onderneemster, organiseert al jaren de MS-run in het centrum van Scherpenheuvel-Zichem. Ondanks haar diagnose als MS-patiënte, zet ze zich met hart en ziel in om jonge MS-patiëntjes een onvergetelijke dag te bezorgen.

Op de derde plaats staat Bart Vandevelde, ingenieur en wetenschappelijk onderzoeker in Leuven. Hij is de drijvende kracht achter diverse initiatieven om van onze stad een fietsvriendelijke omgeving te maken.

De vierde plek is voor Lucinda Van Roosbroeck, een zelfstandige in Scherpenheuvel, en de vijfde plaats voor Peter Langie, zelfstandig ingenieur.

Zesde staat Yoram Kerckhofs van Okselaar, die als zelfstandig softwareconsultant werkt. Yoram heeft de expertise in huis om de nodige stappen in digitalisatie voor onze ondernemers, inwoners en verenigingen in Scherpenheuvel-Zichem mogelijk te maken.

Wendy Van Camp staat zevende op de lijst en is geboren en getogen in onze stad, is al sinds jongere actief in de lokale politiek en jeugdwerking. Ze organiseert jeugdkampen en geeft vorming. Door deze ervaring, heeft ze een goede voeling met de bezorgdheden en uitdagingen van onze stad.

Lies Verheyen staat op nummer acht, is gehuwd met Stef Eulaers, woont in Okselaar in het huis van haar grootouders en is hoofdverpleegkundige in de ouderenzorg. Ze is ook mede-initiatiefneemster en organisator van het buurtfeest in Okselaar en vrijwilligster voor de dienst toerisme in stad Scherpenheuvel-Zichem.

Onze jongste kandidaat is Maarten Guerry, ook wel bekend als ‘de Makke’, 25 jaar oud. Hij heeft al zes jaar ervaring in de jeugdwerking en jeugdraad. Zijn missie is om onze jeugd opnieuw de aandacht te geven die ze verdienen.

Onze meest ervaren kandidate is Hendrika Schools uit Okselaar, een sterke vrouw die darmkanker heeft weten te overwinnen.

We zijn ook bijzonder trots om Dirk Van Gossum, professioneel triatleet en winnaar van de Iron man, alsook ex-badmeester van ons afgebroken zwembad, in ons team te hebben om het sport- en investeringsbeleid in onze sportinfrastructuur mee vorm te geven.

Hieronder kunt u onze volledige lijst terugvinden:

  1. Pieter Boudry, 47, lijsttrekker, co-CEO, 6 jaar gemeenteraadslid Scherpenheuvel-Zichem,
  2. Peggy Goossens, 63, gewezen zelfstandige reisbureau en kapperszaak,
  3. Bart Vandevelde, 52, ingenieur, wetenschappelijk onderzoeker
  4. Lucinda van Roosbroeck, 45, zelfstandige kledingwinkel
  5. Peter Langie, 39, zelfstandig ingenieur, projectmanager, afdelingshoofd
  6. Yoram Kerckhofs, 36, zelfstandig softwareconsultant
  7. Wendy Van Camp, 42, projectmanager digitaal leren
  8. Lies Verheyen, 34, hoofdverpleegkundige ouderenzorg
  9. Georg Vranken, 56, directeur productmanagement
  10. Maarten Guerry, 25, magazijnier
  11.  Katrien Jansseune, 48, directeur communicatie
  12.  Maarten Schepens, 42, country manager 
  13.  Sarah Vanhoey, 37, vrijwilliger
  14.  Tamara Boddewijn, 43, leerkracht secundair onderwijs
  15.  Carine Baers, 64, gepensioneerd kassierster
  16.  Patrick Wouters, 65, gepensioneerd bediende
  17.  Martine Ouderits, 57 jaar, personeelsverantwoordijke maatwerkbedrijf
  18.  Hendrika Schools, 66, gepensioneerd poetsvrouw
  19.  Daniel Ceusters, 65, gepensioneerd vrachtwagenchauffeur
  20.  Bert Reymen, 39, ondernemer
  21.  Lisa Vanhoof, 36, leerkracht lager onderwijs
  22.  Els Truyens, 54, onthaalmoeder
  23.  Cindy Laevers, 48, actief in de eventsector
  24.  Cindy Milis, 50 jaar, invalide en vrijwilliger
  25.  Dirk Van Gossum, 62, Voormalig professioneel triatleet, winnaar Iron man, ex-badmeester en gemeentearbeider Scherpenheuvel-Zichem
  26.  Johan Hoes, 63, gepensioneerd teaminstructeur
  27.  Peter Corens, 64, lijstduwer, brugpensioen, 18 jaar gemeenteraadslid Scherpenheuvel-Zichem, 12 jaar Provincieraadslid Vlaams-Brabant, gewezen verantwoordelijke socialistische Mutualiteit Brabant

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *