Dirk Van Gossum

Dirk Van Gossum

Wie ben ik

Geboren in Kaggevinne als jongste zoon uit een gezin van drie. Getrouwd met Anita en de trotse vader van Deborah en fier vake van Lieze.

In mijn jonge jaren was ik een begenadigd triatleet, en werd achtmaal Belgisch kampioen en won ook de Ironman van Lanzarote in 2000. Dit laatste mag je zeer uitzonderlijk noemen, want uiteindelijk zijn er nog maar tien Belgische  triatleten die een Iron Man op hun naam konden schrijven.

Na mijn actieve sportcarrière, die uiteindelijk 19 jaar heeft geduurd, richtte ik samen met Marc Herremans de triatlonclub GO LIKE HELL op. Ik heb mijn sportieve talenten doorgegeven aan mijn dochter én kleindochter, deze laatste beoefent de triatlon al sinds haar vijfde levensjaar

Mijn engagement

Als sportman en voormalig redder betreur ik de sluiting van het zwembad. De stad zou de zwemclubs en triatlonclubs en het schoolzwemmen meer moeten ondersteunen, gelet op het feit dat zij voor de uitoefening van hun sport aangewezen zijn op zwembaden in de buurgemeenten.

Ik wil me dan ook actief inzetten voor een betere ondersteuning van alle sportclubs en waar mogelijk streven naar een betere sportinfrastructuur.

Mijn slogan: “Samen sterk werkt”! Achter elke sportman staat een team. Daarom kies ik voor een samenwerking met het stadSZteam.

Beroepservaring

Ik begon mijn professionele loopbaan als eerste redder in het stedelijk zwembad van Scherpenheuvel. Bij de sluiting van het zwembad in 2016, ben ik werknemer bij de stad.

Contacten

GSM: 0496/53 91 09

Dirk.Van.Gossum@stadszteam.be